N° 4 - HUISELIJKE DIMENSIE

Onze hersenen kunnen zich maanden later een geur beter herinneren dan een beeld, en een aangename geur kan onze stemming positief beïnvloeden. Wat is er aangenamer dan begroet te worden door een geur die ons kenmerkt, een unieke mix van ingrediënten, een bouquet van aroma's dat volledig de onze is?

En plotseling wordt een huisparfum een machtig instrument om iedereen je gevoeligheid, je karakter en je smaak te onthullen. Er bestaan meerdere criteria voor het kiezen van de ideale geur: je kan ervoor kiezen om in alle kamers dezelfde geur te verspreiden als kenmerk van je eigen huis. Of je kan elke kamer een eigen geur geven; Het belangrijkste is dat de geur niet te opdringerig is, maar eerder een aangename en discrete achtergrond vormt.

Wat denk jij ervan?

Als je in elke omgeving een andere geur wilt gebruiken, zijn hier enkele algemene vuistregels. Voor de slaapkamer adviseren wij geuren met kalmerende eigenschappen; poederig en delicaat, die bijna verborgen blijven, zoals melisse, lavendel of kamille. In de keuken worden geuren minder vaak gebruikt. Maar als je wilt, kun je kiezen voor een geur met citrus en kruidige noten of een frisse en zuivere geur zoals basilicum, tijm, peper of munt. 

Voor de woonkamer adviseren wij bloemige, oriëntaalse of kruidige geuren: omhullende aroma's die de juiste sfeer creëren. En in de badkamer? Mariene noten zijn perfect, om meteen het gevoel te geven aan zee te zijn, en schone noten zoals talk, muskus of witte bloemen.

 

Geschreven door Adele

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden geplaatst