Nº 2 - SEIZOENSGEBONDENHEID

Laat het parfum een bepaalde seizoensgebondenheid volgen: laten we de beste emotie kiezen, de geuren die de seizoenen begeleiden.

Hoeveel dagen hebben wij niet op het strand doorgebracht, gesust door het geluid van de golven, ons lichaam laten opwarmen onder de zonnestralen?

Hoeveel momenten hebben wij gewandeld in de bergen in de schaduw van een boom, gesust door het geluid van takken in de wind?

Ongeacht de bestemming, ongeacht het doel van onze reis, in de zomer zijn lichtheid en energie overheersend.

En om de perfecte, frisse, citrusachtige en kruidige of zelfs aquatische noten te ontdekken, kan je een wandeling langs de kust of over een bergpad maken: jeneverbes, bergamot of perzik: welk parfum zou jij kiezen op warme zomerdagen?

De herfst is warm, soms melancholisch, een eindeloze zoektocht naar nieuwe geuren; na een seizoen in de buitenlucht te hebben doorgebracht en ons te hebben bedwelmd, lijkt de zon in september steeds minder warm en bereiden we ons voor op de kou: we stellen ons open voor nieuwe emoties.

Net als wanneer we in onze lievelingstrui lopen, zoeken we naar nieuwe geurprikkels die ons een beschermd en omhuld gevoel geven: een explosie van druiven en muskus, frambozen of zwarte peper, vanille of kruidnagel.

In de winter bereikt het gevoel van bescherming zijn hoogtepunt; de warmte in huis, de rust, het samenzijn met de feestdagen. De beste noten om deze momenten te bekronen zijn zwaar en explosief, intens en in staat om de zintuigen wakker te schudden.

Sandelhout en kaneel, patchoeli en oranjebloesem, vetiver en leer zijn perfect om je immens gelukkig te voelen.

 

Geschreven door Adele

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voordat ze worden geplaatst